Погребаха 19-годишния студент, загинал след гонка и умишлен сблъсък

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Справедлива присъда за смъртта на младеж от Сливен поискаха днес протестиращи пред градския съд. Петър Досев загина при катастрофа на 21 ноември в сливенското село Крушаре, а баща му бе настанен в болница с тежки наранявания.

Момче загина след гонка и умишлен сблъсък, предизвикани от скандал заради момиче

19-годишният младеж заедно с баща си отишли на среща с мъж, който предната вечер се държал непристойно с приятелката му. На срещата обаче се появили трима въоръжени мъже с бухалка и пистолет. Започнала гонка и автомобилът на пострадалите бил изблъскан от пътя, а колата им се ударила в дърво. Бащата е удрян с бухалка в главата от преследвачите след катастрофата, а 19-годишният Петър е тежко ранен. Издъхнал напът за болницата.

Катастрофата, според разследването, е причинена от 26-годишния Хюсеин Хюсменов от Сливен, който се намира в ареста с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“. Повдигнато му е обвинение за умишлено убийство при пътно-транспортно произшествие. Според прокуратурата Хюсменов е нарушил правилата за движение по пътищата, движейки се със скорост от над 50 км/ч. и не е спазил безопасно разстояние и умишлено предизвикал ПТП. Предвиденото наказание е от 10 до 20 години лишаване от свобода.

Началото на протеста бе след погребението на загиналото момче.


Снимка: БТА

Близките и приятелите му запалиха свещи на импровизирано бдение. Организаторите заявиха, че искат да дадат ясен сигнал на съдебната власт, че младите хора на България няма да позволят поредното убийство да бъде третирано като инцидент, а присъдата да бъде основана на „смекчаващи вината обстоятелства“.


Снимка: БТА

Те настояват да бъдат задържани и други двама души, които, според тях, са съучастници в престъплението. Те твърдят, че разполагат с информация, че заподозрените ще избягат извън страната и искат това да се предотврати и те да бъдат моментално задържани.

„Което е най-справедливото. Аз тъй или иначе съм сянката винаги след тия хора. Където и да отидат няма къде, аз съм сянката, те да го знаят. Винаги ще съм след тях. Няма другаде къде. Аз друго нямам. Само те ми останаха“, каза бащата на загиналото момче Десислав Досев.

„Искаме справедливост и да бъдем спокойни оттук-нататък за нашите деца в града, защото се случват постоянно някакви недоразумения, хулиганства, дори и дребни. В града няма никакво спокойствие спрямо децата ни“, допълни жител на Сливен.


Снимка: БТА

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар