Боян Съръев

Погребват на 31 декември Покръстителя на Родопите!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Отец Боян Саръев си отдиде внезапно и без време, но от известно време той е страдал от сериозна болест, останала в тайна от обществото и от неговото духовно паство.

От тежко чернодробно заболяване е страдал кърджалийският свещеник отец Боян Саръев, който почина на 27 декември. Това стана ясно от официално прессъобщение на кърджалийската болница „Д-р Атанас Дафовски“, в която почина духовникът.

На 4 декември той е постъпил за лечение в здравното заведение, където е бил лекуван до 12 декември. Бил насочен към Университетска клиника в София. Оттам е бил изписан на 23 декември. Три дни по-късно – на 26 декември, здравословното състояние на отец Боян Саръев рязко се влошава и е приет в кърджалийската болница отново. Ден по-късно свещеникът е издъхнал.

Отец Саръев ще бъде погребан в двора на църквата „Успение на Пресвета Богородица“ в кв. „Гледка“, където духовникът служи през последните 33 години. Поклонението ще започне от 9 ч. на 31 декември и ще продължи 3 часа. В 12 часа ще започне опелото.

BNEWS изказва своето преклонение пред делото на отец Боян Саръев!


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар