Ивайло Шотев

Погром: ППДБ Зам.-министърът на икономиката Ивайло Шотев от ПП дължи 3 581 080 лв. на НАП (ДОКУМЕНТ + СНИМКИ)

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

България в или извън ЕС си остава бананова република – зам.-министърът на икономиката Ивайло Валентинов Шотев от квотата на ПП дължи точно 3 581 080 лева на НАП.

Огромната сума е натрупана от данъчни задължения на 8 свързани със зам.-министъра фирми, както е видно от документа, който публикуваме.

Любопитен детайл е, че бащата на Ивайло – Валентин Шотев, е бил ключова фигура в някогашния отдел на Второ главно управление на Държавна сигурност (ВГУ-ДС), съобщи преди време zonanews.bg и публикува документи от досието му.

Факт е и, че таткото е личен приятел и съдружник на разстреляния бивш съветник в ДАНС и бизнесмен Алексей Петров.

Ивайло Шотев стана заместник-министър на икономиката и индустрията през юли 2023-а от премиера от ПП Николай Денков. Дотогава синът на Валентин Шотев бе депутат от псевдо партията „Продължаваме промяната” в 47-ото, 48-ото и 49-ото Народно събрание. Ивайло Шотев има дългогодишен управленски опит в частния сектор, във фармацевтичната индустрия и търговията, се казва в пиарското съобщение на Министерския съвет за неговото назначаване.

По образование е икономист. Защитил е бакалавърска степен в Университетския колеж в Лондон (UCL), специалност бизнес и икономика. Продължава следването си в Московския институт по международни отношения (МГИМО), където защитава магистърска степен по политика и икономика, насочена към Евразия.

„Разбрах за назначението на Ивайло Шотев за заместник-министър на икономиката. Баща му ми е приятел, но беше шеф на ДКМС в МВР, когато аз работех в пожарната. Беше шеф на Комсомола в МВР – най-висшите етажи на Държавна сигурност. Прави впечатление, че има реставрация на децата на членове на бившата Държавна сигурност“, коментира тогава пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Бащата Валентин Шотев прави кариера покрай ДС

Таткото Валентин Илиев Шотев е разработвал американската легация и резидентурата на ЦРУ през първата половина и средата на 80-те години на ХХ век, показва личното му кадрово дело в архива на Комисията по досиетата.

Той започва работа в структурите на ДС на 21 октомври 1983 г. като разузнавач в отдел 01 на Второ главно управление. Преди това, в периода 1979 – 1983 г., завършва I факултет („Държавна сигурност“) на ВСШ „Г. Димитров“ в Симеоново. Напуска структурите на ДС през есента на 1990 г. заради съкращаване на щата. След това Валентин Шотев се захваща с частен бизнес, производство на вина и други дейности. Бил е съдружник на Алексей Петров.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар