Подвижните знаци в астрологията | Rozali.com

Свободно време
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Зодиите в астрологията се разделят на кардинални, подвижни и неподвижни. Всяка категория обединява по 4 зодиакални знака, които имат общи характеристики. Научете повече за подвижните знаци в астрологията.

Подвижните знаци в астрологията
 © iStock

Подвижните знаци в астрологията са Близнаци, Дева, Стрелец и Риби. Лесната адаптация при промяна и съчувствието са едни от най-силните качества на тези зодии. Всъщност подвижните знаци представляват хората, които умеят най-добре да предлагат емоционална подкрепа на останалите и тези, които учат другите да вървят по течението.

Вместо да създават промяна като кардиналните знаци или пък да се съпротивляват на промяната като неподвижните знаци в астрологията, подвижните зодии напълно приемат промяната като естествена част от житейския път и изобщо не се съпротивляват срещу нея. Неслучайно подвижните знаци са толкова добри в адаптирането към нови ситуации и места.

Когато настъпи промяна, хората с подвижен знак не изпитват стрес, а по-скоро си мислят: „Това ще бъде интересно“. Именно подвижността на Близнаци, Дева, Стрелец и Риби им помага да се приспособяват бързо към заобикалящата ги среда. Те са като хамелеони, които са способни да променят цвета си, за да се слеят със средата и да оцелеят.

Четирите основни характеристики на подвижните знаци, които ги отличават, са:

  • Подвижните знаци са известни със своята лесна адаптация

Това означава ли, че избягват конфликтите? Понякога да. За подвижните знаци е важно по-скоро да цари хармония и мир, отколкото да има раздори. Подвижните знаци могат да бъдат достатъчно безкористни, за да се приспособят към ситуацията така, че всички останали да бъдат спокойни.
Разбира се, като всяка друга зодия, Близнаци, Дева, Стрелец и Риби ще се опълчат срещу това, което противоречи на техните разбирания и убеждения. Но за разлика от кардиналните знаци, подвижните зодии няма да застанат на първа линия, нито пък ще координират атаките като неподвижните знаци. Те ще бъдат подкрепата, от която другите се нуждаят в ситуациите, в които мирът просто не е опция.

  • Подвижните знаци лесно се справят със стреса

Както вече стана ясно, подвижните знаци приемат промените в живота и лесно се адаптират към новостите. Това е и причина те да не се стресират толкова лесно, както и да не задържат стреса задълго около себе си. В напрегнати ситуации подвижните знаци са тези, които могат да направляват другите по пътя към най-добрия изход от случващото се.

Добави описание

  • Подвижните знаци умеят да виждат несъвършенствата

Хората с подвижни зодии са тези, които умеят най-добре да виждат несъвършенствата. Например те биха били идеални за редактори, защото ще забележат дори и най-дребния изпуснат детайл в текста, който трябва да бъде коригиран. Вземането на решения от друга страна не е сред силните страни на подвижните знаци именно, защото техният фокус е обърнат предимно към съвършенството.

  • Подвижните знаци внасят хармония

Подвижните зодии са най-силни емоционално. Те са способни да носят по-голям емоционален товар от останалите зодиакални знаци. Това може да бъде както нещо лошо, така и нещо добро. Подвижните знаци няма да хленчат, когато имат трудности по пътя си, нито ще предизвикат конфликт, когато в живота им настъпи промяна. Хармонията е основна цел за подвижните знаци, макар че останалите могат да възприемат този факт като слабост. Въпреки всичко подвижните знаци трябва да помнят колко са силни, да не позволяват на другите да ги подценяват и да държат сърцето си отворено.

Добави описание

Прочетете още:

Кардиналните зодии в астрологията

Каква зодия сте – кардинална, подвижна или неподвижна?

Как се справят с промяната различните зодии?

Източник: rozali.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар