Подводен параклис край остров Света Анастасия - най-новата атракция на Бургас

Подводен параклис край остров Света Анастасия – най-новата атракция на Бургас

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Мраморни параклис и статуя с човешки ръст на Света Анастасия Фармаколитрия, поставени на морското дъно край Бургас, са най-новата подводна атракция в района. Тя се намира на 400 метра североизточно от остров Света Анастасия, на 15 метра дълбочина и вече е достъпна за любителите на подводните усещания. Това казаха за БТА от клуб “Приятели на морето”, които са едни от инициаторите.

Статуята е с височина 1,8 м. Изработена е от български скулптор. До нея се намира параклисът. Той е с олтарна част, кръст и четири икони, също изработени от мрамор – на Света Анастасия, Света Богородица, Йоан Кръстител и Исус Христос. Параклисът е със заоблени отвори, за да влиза светлина в него.

Подобни атракции привличат български и чуждестранни туристи, които с подходящо оборудване ще могат да се насладят на едно различно духовно изживяване в морския свят, казаха от “Приятели от морето”. От местната община смятат, че привличането на посетители в подводния парк от цял свят ще подпомогне местната икономика, но и ще затвърди имиджа на Бургас като интересна туристическа дестинация.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар