Подгответе за празненства при падането на ГЕРБ, както в Америка празнуват загубата на Тръмп

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Сигурен съм, че у нас ще има подобно масово ликуване, като това в САЩ, в момента в който това правителство и тази корумпирана класа падне от власт. Защото това е края на ерата на популистите. Преди това, обаче тези които си мислят, че нещата ще дойдат на мястото си от само себе си, трябва да направят организация и да вдигнат на крак, т.е. мобилизират максимално голямо количество гласоподаватели.

И накрая, право куме в очи. Атакуват „Отровното трио“ за това че имали претенции да станат и политици /нарочно опростявам нещата/. И че били казали, че в бъдещ Парламент ако трябва да ще взаимодействат с всички, които са против ГЕРБ, в това число БСП и ДПС. Това е откровено слабо изказване, което издава че нямат политически опит.

Но, на „стерилните десни“ да им обясня на прост български език.
Голямата цел е смяната на модела, и това дали по едни или други съображения ще се наложи да се взаимодейства с един или друг от „немислимите“, е аксиоматично положение. Защото по-добрата версия ГЕРБ без Борисов е утопия.

Ако питате мен, взаимодействието с БСП е по-скоро техен проблем, защото в техните редици са и Гергов, и Овчаров и още куп „олигарси“ – символи на корупцията у нас. Тоест за да може да се промени Конституцията и ограничи всевластието на Гешев и за да се разследват „собствените“ на БСП олигарси, те трябва да извървят път. Ако не го извървят, ще останат в „съюз“ с ГЕРБ а това само ще оформи политическата смърт на тази формация в стил НДСВ. Така че теоретично въпросът за взаимодействието с БСП виси отвсякъде, при всички случаи не стои на върха на дневния ред, не е предмет на реална политика днес, а е бъдещо вероятно, но несигурно събитие..

За ДПС не говоря, защото дори теоретично не стои въпрос за взаимодействие с тях – защото зад всяко тяхно действие стои целесъобразността на Доган, т.е. корупцията в първо лице. Преди това обаче в ДПС ще трябва да решат как точно ще се вместят в бъдещата политика като представители на Пеевски и Доган. Отново техен проблем и избор – вероятността да се окаже извън история, заедно с БСП не е за подценяване.

Така че се подгответе за празненства и ликуване при падането на ГЕРБ от власт, така както в Америка празнуват загубата на Тръмп. Но те няма да дойдат без вашето лично участие.

Илиян Василев, Фейсбук

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар