Подлоги на Кой с нова атака срещу Лозан Панов

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Веднага, след като днес с решение по конституционно дело №2/2018 г. Конституционният съд обяви за противоконституционни чл. 230, ал. 1 и ал. 2 в частта „извън случаите по ал. 1“ от Закона за съдебната власт по искането на Върховния касационен съд (задължителното отстраняване на магистрати от длъжност), се разбра за предприетата нова атака срещу председателя на ВКС Лозан Панов.

Вестник „Монитор“ и списание „Правен свят“, зад които е публично известно КОЙ стои, публикуваха информация, че Гражданският съвет към ВСС на 25.01.2019 г. , по инициатива на Центъра за приложнo-правни изследвания, е решил да изпрати писмо до Брюксел, в което се обръща внимание на опитите чрез тълкувателната дейност на ВКС да бъдат подменени по същество смисълът, целите и задачите на антикорупционното законодателство.

Става въпрос за Решението на Общото събрание на Гражданската колегия на ВКС по Тълкувателно дело №4/2016, което постанови, че не може да има конфискация след прекратяване на наказателното дело и доведе до светкавичните изменения на Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество.

С писмото до Европейската комисия щяло да бъде обърнато внимание на „опитите чрез тълкувателната дейност на ВКС да бъдат подменени по същество смисълът, целите и задачите на антикорупционното законодателство“ и да запитат Комисията: “Европейската комисия толерира ли практики, при които съдът, при конституционно гарантираното разделение на властите, с тълкувателната си дейност задачите и приложното им поле?”.

 

Магистрати все пак са доволни от поредните действия срещу Лозан Панов от страна на модела КОЙ, тъй като така Европа най-добре ще разбере какви ги върши мафиотско-олигархичния модел.

Фрогнюз

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар