ПОДМАЗВАЧЕСТВО: След Военната академия, и Медицинският университет присъди „Доктор хонорис кауза“ на Фандъкова… Вече е и полковник, и лекар

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Столичният кмет Йорданка Фандъкова получи почетното звание „Доктор хонорис кауза“ на Медицинският университет в София, по време на церемония в Майчин дом, съобщава в. “Труд”.

Миналата година Фандъкова получи същото звание и от Военна академия „Георги Сава Раковски“.
Тя получи почетното звание от Медицинския университет за дейността на градската управа в София в сферата на здравеопазването.  Медала й връчи ректора на университета проф. Виктор Златев, а от проф. Генчо Начев получи грамота.

Фандъкова отбеляза, че званието е чест за нея. Тя сподели, че за нея превенцията и профилактиката в здравеопазването са кауза. Напомни и, че Столичната община е създала пет програми за профилактика.

Те са за превенция на заболявания като рак на млечната жлеза, миома, болести на белия дроб и на простатата.
Столичната община има и ин витро програма от 2015 г., с помощта на която са родени 9 бебета, изтъкна ощеФандъкова.
Градската управа дофинансира общински болници с 8-10 млн.лв годишно. В бюджета за 2019 г. сме заложили близо 21 млн. лв. за здравеопазване – с 10 млн. лв. дофинансираме дейности, които не се покриват от касата, 6 млн. лв. са отделени за инвестиции в оборудване и ремонти на общинските болници и ДКЦ-ата“, каза в речта си Фандъкова.
Общината е инвестирала над 1,1 млн. лв.в нова медицинска апаратура и ремонти в болница „Шейново“. Тази година предстои цялостно саниране на сградата.

„През последните години вложихме средства в купуване на медицинска техника и оборудване, както и в ремонт на различни отделения по предложение на самите болници.

Насочихме инвестиции и към здравните заведения за долекуване, които на територията на Столичната община са три.
В Специализираната болница за долекуване, продължително лечение и рехабилитация „Панчарево” обновяваме системата за отопление“,допълни още Фандъкова.
Столица.бг

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар