Подменят знамето на пилона на Рожен с ново

Подменят знамето на пилона на Рожен с ново

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Знамето на пилона на Роженските поляни ще бъде подменено с ново, съобщават инициаторите му от фондация “Наследство в бъдещето”. Оттам съветват общинските съветници от БСП в Смолян следващия път да подадат сигнала директно към тях, за да не се губи време.

“Във връзка с информация по медиите, че знамето на Пилон Рожен има следи от закъсване в резултат на метеорологичните условия, ви уведомяваме, че в рамките на утрешния ден то ще бъде подменено с ново. Благодарим на общинските съветници от БСП Смолян за сигнала. Сигурни сме, че ангажираността им ще дава по-ефективни резултати, ако в бъдеще подават подобна информация директно към нас, а не към медиите”, заявяват на страницата на Пилон “Рожен” във Фейсбук.

Задочната полемика с авторите на проекта за пилона беше провокирана от общинарите на БСП в Смолян. Съветниците излязоха с позиция, че е недопустимо да се вее скъсан българският флаг и обвиниха за това и президента, когото призоваха да го възстанови, тъй като той е бил патрон на инициативата.

“Миналото лято Родопите се сдобиха с пилон на Рожен, където и до днес се вее българското национално знаме. Проектът беше осъществен от Фондация “Наследство в бъдещето” под патронажа на президента Румен Радев и с щедрите финансови дарения, осигурени от служебното правителство. Детайл е, че държавни фирми бяха принуждавани да даряват, за да се реализират пропагандните цели на президента”, заявиха социалистите от родопския град.

Според инициаторите за поставянето на националния трибагреник, което разбуди остри полемики и раздели обществото през лятото, със сигурност сигнал, подаден първо към тях, би подобрил комуникацията и би съкратил драстично срока за реагиране.

“Надяваме се, че никой от тях не е вярвал, че знаме, направено от плат и изложено на външни условия, няма да има нужда от периодична подмяна”, пишат от фондацията.

От “Наследство в бъдещето” припомнят, че Пилон Рожен има осигурено частно безвъзмездно финансиране за поддръжка и подмяна на знамето за следващите 10 години.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар