Подобрение в епидемичната обстановка в САЩ – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Леко подобрение в епидемичната обстановка в Съединените щати позволи на киносалоните в Ню Йорк отново да заработят. В Европа от друга страна се проведоха поредните протести срещу продължаващите ограничителни мерки, информира редакторът.

Развълнувани киномани в Ню Йорк побързаха да посетят прожекция след като на киносалоните беше разрешено да отворят.

“Много се радвам. Реших днес да не ходя на работа и дойдох на кино. Още щом прочетох, че кината отварят, веднага си купих билет”, заяви жител на мегаполиса.

В щата Калифорния също планират облекчаване на мерките от 1 април с отваряне на стадиони и увеселителни паркове като Дисниленд.  За отслабването на пандемията в Съединените щати допринася и ваксинационната кампания.

В Европа на много места се състояха протести. В центъра на австрийската столица  Виена се събраха няколко хиляди души. Демонстрацията, под мотото “За свободата”, не беше разрешена и полицията бързо разпръсна протестиращите. И шведската полиция разпръсна протест срещу ограничителните мерки в столицата Стокхолм. Няколко стотин души се събраха на демонстрацията, въпреки забраната на властите.

Италия отново ограничи  придвижването между областите, в сила остава и вечерният час. Белгия също удължи до 18 април забраната за несъществени пътувания извън и до страната.

А германците изкупиха за няколко часа първите антигенни тестове, пуснати в свободна продажба. От понеделник германците ще имат право на  един безплатен антигенен тест седмично, който ще се извършва от специалисти в аптеките или сертифицираните тестови центрове.

В японската столица Токио около 70 души протестираха с искане за отмяна на Летните олимпийски игри. Според последните анкети 58% от японците се противопоставят на домакинството на Олимпиадата заради  разпространението на коронавируса.

 

“Броят на положителните случаи не е достатъчно намалял. Освен това Япония не прави Пи Си Ар тестове. Мисля, че е много безразсъдно в тази ситуация в страната да идват чужденци и да провеждаме Олимпиада”, заяви японка.

Генералният секретар на Организационния комитет Тоширо Муто заяви, че повторно отлагане на летните олимпийски игри не е възможно и не се обмисля.

В същото време намиращият се  в изгнание тибетски духовен лидер  Далай-лама получи първа доза от препарата на  AstraZeneca. След имунизацията 85 годишният Далай-лама е призовал всички да се погрижат за своето здраве

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар