Подобриха рекорд на Гинес за игра на табла

България, Любопитно, Общество, Развлечение, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Арбена - рекорд на Гинес - игра на таблаВ курорта Албена бе направен успешен опит за подобряване на рекорда на Гинес за най-много играещи табла на едно място в рамките на един час. Предишното върхово постижение принадлежеше на турския град Измир, където през 2011 г. пуловете местиха 632 фенове на играта.

Днес във ваканционното селище зад масите седнаха 654 любители на таблата, с което рекордът беше подобрен. Остава той да бъде признат от централата на Гинес. За целта там ще бъде изпратен пълен видеозапис от събитието, снимки и протоколите с имената на участниците. Очаква се до седмица да разберем дали Албена ще бъде вписана в Книгата на Гинес като място, събрало най-много почитатели на емоционалната игра.

Началният час на събитието не бе спазен, защото в спортната зала в курорта  продължаваха да прииждат групи с участници, решили да помогнат за поставянето на рекорда. Зад специалните табли в синьо-бяло, предоставени от организатора “Леопард Трейдинг”, седнаха играчи от цялата страна, много от тях – специално пристигнали за турнира. Сред табладжиите се чуваше още румънска, руска, немска и английска реч.

Най-малкият участник бе 4-годишният Дамян Димитров от София. Невръстният фен на таблата участва в турнира заедно с родителите си, които се оказаха запалени по играта. Научили и сина си, който играе съвсем отскоро.

Най-възрастният сред местилите пуловете бе 88-годишният Борис Горанов. В момента той живее в Балчик, но е родом от Врачанско и е жител на Варна. Човекът бе довел за каузата цяла компания от близки хора. Сподели, че играе табла от ученик.

Един час след началото опитът за рекорд приключи успешно, а табладжиите отбелязаха края с възгласи и мексиканска вълна. Чрез томбола бе определен носителят на голямата награда от 1000 евро, предоставена от „Леопард Трейдинг“. Неин носител стана един от 654-мата участници – 35-годишният Радослав Пенов от София. Раздадени бяха и утешителни награди.

Умения с пуловете показаха и водещият на Дарик Кафе Михаил Дюзев, шоуменът Димитър Туджаров-Шкумбата и бившият служебен министър д-р Мирослав Ненков. Заедно с журналиста Иво Райчев те ще са водещи на турнира по спортна табла, част от веригата за “Купа Пломари”, който се провежда този следобед в Албена.

Източник: Дарик

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар