Подписахме пътна карта с “Газпром” за развитие на преносната мрежа – Бизнес

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Подписахме пътна карта с

Министерство на енергетиката

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова и председателят на управителния съвет на “Газпром” Аексей Милер са подписали пътна карта, съгласно която страните ще проучат въпроса за развитие на газопреносната инфраструктура на територията на България като се отчитат правилата на ЕС.

Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на енергетиката. Двамата са разговаряли в Санкт Петербург, където Петкова участва в Петербургския международен икономически форум — 2017.

Обсъдено е било и сътрудничеството в газовата сфера. От 2013 г. насам непрекъснато се увеличават доставките на руски природен газ за България, като през първите пет месеца на 2017 г. увеличението е с 14,5% спрямо същия период на предходната година.

По време на срещата особено внимание е било отделено на въпросите по организацията на доставките на природен газ за България в дългосрочна перспектива.

Милер е информирал Петкова за изпълнението на проекта “Турски поток” и е изразил увереност, че създаването на нови мощности за пренос на газ през акваторията на Черно море ще допринесе в значителна степен за повишаване на сигурността на доставките на природен газ за потребителите от Южна и Югоизточна Европа.

Петкова го пък го е информирала за развитието и инвестициите в газопреносната система на България, както и за концепцията за газоразпределителен център.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар