Подпомагат работата на Столичната РЗИ заради многото заразени – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

От днес на разположение на Столичната регионална здравна инспекция ще бъдат 20 служители на Националния център по обществено здраве и анализи. Целта е те да подпомагат колегите си, ангажирани с извършването на държавния здравен контрол.

“Ситуацията е изключително отежнена заради растящия брой положителни проби и изискването на всички, на които трябва да бъдат връчени предписания за карантиниране и извършване на предписания. От края на септември досега много служители на здравната инспекция бяха положителни, което наложи извеждането им от работата на институцията”, заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов.  

Относно идеята за електронни предписания проф. Ангелов заяви, че тя е входирана като предложение в НС и се очаква решението на законодателя.

“Най-добрият начин е предписанията да се връчват, както досега – на хартия, защото са основание  за издаване на болничен лист. Ако броят на заболелите и карантиниране нараства, може да предприемем уведомяване по електронен път или с есемес”, добави здравният министър. 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар