Пожарите в Гърция взеха първата си жертва

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Пожарите в Гърция взеха първата си жертва. Огнената стихия заплашва шест от тринадесетте региона на страната. Температурите се понижиха, но силният вятър разпалва нови огнища от пожари. Европейски държави оказват помощ със самолети и пожарникари.

Туристическите райони не са засегнати от огъня.

Основните огнища са в Атика, Илия и Евбея, съобщи преди минути на извънреден брифинг заместник-министърът по защита на гражданите Никос Хардалиас. В още три области ситуацията е изключително трудна. От обяд духат силни ветрове, съобщават огнеборците, огънят непрекъснато променя посока. Разпалват се нови огнища.

Пламъците в Атика преминаха бариерата на националната магистрала Атина-Ламия. Горят къщи. Избухнаха няколко експлозии от производствени съоръжения. Жителите в селата от района са евакуирани.

В северната част на остров Евбея фронтът на огъня е от бряг до бряг. Евакуираха жители и туристи.

Сгради, собственост на църквата, са предоставени за настаняване на евакуираните, съобщиха от Светия синод.

Военни части и доброволци са в помощ на огнеборците. Участват пожарникари и самолети от пет държави в гасенето в цялата страна.

В същото време от днес е в сила частична карантина с вечерен час и забрана за движение на остров Закинтос и град Ханя в Крит, където бързо расте броят на заразените с коронавирус.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар