Пожарникарите: Вече искаме 25% увеличение на основните заплати – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Пожарникарите: Вече искаме 25% увеличение на основните заплати

Стоп кадър, novini.bg

„Вече искаме 25% увеличение на основните възнаграждения. За пореден път сме свидетели на пренебрежителното отношение на управляващите към работещите в сектор „Сигурност“.Това каза пред БНР Красимир Костов, председател на Синдикалната федерация на служителите в МВР.


Във Варна през февруари се състоя регионален протест, ставаше дума за идеята на Бойко Рашков и други политици за изваждането на пожарната от МВР и превръщането ѝ в агенция, което пожарникарите отричат, както и за повишаване на заплатите с 20 процента. От тогава досега нищо не е договорено, днес е имало среща с финансовия министър в София, а утре синдикатите дават брифинг за подновяване на регионалните протести.

Костов посочи, че във връзка с идеята за изваждане на пожарната от МВР от синдиката са направили проучване за модела на работа на страните в Европейския съюз. Резултатът е в 20 страни членки на Съюза пожарната е в МВР:

„Ако приемем тук изваждане на пожарната от МВР, ще тръгнем по работещ модел в Русия и в бившите съветски страни“.

Той поясни, че няма развитие и по въпроса на униформите на служителите. И увери, че протестите няма да спрат, докато не постигнат целите си.

Източник: inews.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар