Пожарникарите продължават да се борят с пламъците в Калифорния, мечка бяга от огъня – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Мечка беше забелязана да бяга от пожара Калдор в Калифорния. Пожарникарите продължават да се борят с пламъците в тази част на Съединените щати.

Този път вятърът помогна, като обърна посоката и спря напредването на огъня към населените места. През последните дни пожарът в Калифорния се разрастна. Засегнатите площи са повече от 190 хиляди акра. Огнеборци от цялата страна се включиха в гасенето.

Десетки хиляди хора бяха евакуирани от района около езерото Тахо в Калифорния заради големия горски пожар, който продължава да се разпространява.

Пожарът “Калдор” вече унищожи над 77 000 хектара, а е овладян само на 16%. Над 3500 пожарникари са изпратени да се борят с огнената стихия, която бушува в района повече от две седмици. Наложи се една болница да бъде евакуирана, като пациентите са прехвърлени в други здравни заведения в района. Петима души са ранени, а над 700 къщи са повредени или унищожени. Американската Горската служба съобщи, че заради пожарите всички национални гори в Калифорния се затварят до 17 септември.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар