Пожарникари евакуираха пациенти от 11-ия етаж на пловдивската болница

Пожарникари евакуираха пациенти от 11-ия етаж на пловдивската болница “Свети Георги”

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Евакуираха 8 пациенти от две стаи на 11-ия етаж на УМБАЛ “Свети Георги” заради задимяване, съобщиха от подразделение “Пожарна безопасност и защита на населението” в Пловдив.

Сигнал за инцидента е подаден в 19:50 часа снощи в Оперативния център при РДПБЗН. Съобщението е било за задимяване в стая на етажа.

На място са изпратени две пожарни коли от Първа РСПБЗН Пловдив, които са ликвидирали произшествието. Огнеборците са евакуирали пациентите от стаите, допълват от РДПБЗН-Пловдив.

Вчера са потушени са общо 44 пожара в страната, съобщиха от Главната дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” (ГДПБЗН) – МВР на сайта си. При пожарите е загинал един човек, а друг е пострадал.

Пожарникарите са реагирали на 82 сигнала за произшествия.

С преки материални щети са възникнали 17 пожара, а без нанесени материални щети – 27. Извършени са 34 спасителни дейности и помощни операции, от които четири – при катастрофи в транспортни средства. Регистрирани са четири и лъжливи повиквания.

Вчера в 12:09 ч. в оперативния център при РДПБЗН – Пловдив е получен сигнал за пожар в къща в землището на с. Първенец, община Родопи. Произшествието е ликвидирано с два пожарни автомобила от 02 РСПБЗН – Пловдив. При пожара е загинал мъж на 46 г., вдишал газ, дим и токсични пари.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар