Пожарникари: Нямаме достатъчно хора, липсва и екипировка

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Пожарникарите се оплакаха от лошите условия на работа. Повод за недоволството им стана трагедията в Хитрино, но реално проблемът е отдавна и не е в конкретния инцидент. Според Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) от една страна в пожарните служби липсват хора заради незапълнения щат. От друга страна наличните огнеборци работят със стара екипировка и оборудване. Редовно тя е от дарения, а и се налага част от нея да си купуват сами. А и все пак става въпрос за работа в екстремни условия и риск за живота и здравето, обясняват от синдиката, предаде бТВ.

“Ръководството на ГД “Пожарна безопасност и защита на населението” отказва да въведе минимален брой служители в екип за пожарогасене и все още не е ясно колко пожарникари сформират такъв – двама, трима, четирима? В момента на дежурство има по един шофьор и един пожарникар, които при пожар вътре в сграда не могат да спасят застрашените хора, без да нарушат подзаконовата нормативна база и без да рискуват собствения си живот и здраве”, пишат от синдиката.

В момента от 31 служби за спасителни действия, които действаха в страната доскоро, има само осем, като техният капацитет не е увеличен. Другите 23 служби “Спасителна дейност” бяха затворени миналата година, припомнят от СФСМВР. Една от тях беше и службата в Шумен.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар