Пожарът в Лондон: Комбинация от повреден фризер и скапана изолация – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Страшният пожар в “Гренфел тауър” в Лондон, който отне живота на 79 души, е тръгнал от фризера на повреден хладилник, но некачествената изолация и облицовка на блока, направени наскоро, са се оказали некачествени. Пожарът не е бил предизвикан умишлено, показват резултатите от разследването за причините за трагедията, оповестени от лондонската полиция, предаде бТВ.

Пламъците изпепелиха 151 жилища в 24-етажната сграда. Около 250 разследващи установяват какво се е случило във фаталната нощ.

“Изолацията и облицовката на блока  не издържаха тестовете за безопасност”, обяви полицията, цитирана от Би Би Си. И допълни, че по тази причина се обмислят обвинения в непредумишлено убийство, се посочва още, без обаче да се уточнява към кого.

Пожарът в Лондон: Комбинация от повреден фризер и скапана изолацияpixabay.com

Според “Ивнинг Стандард” хладилникът е бил от марката “Хотпойнт”, а конкретният модел – FF175BP, не е бил изтеглян от магазините заради проблеми. До момента няма коментар от производителя.

Проверка на външното покритие на високи жилищни сгради във Великобритания след опустошителния пожар показа, че част от използваните фасадни плоскости са възпламеними. Оказа се, че около 600 многоетажни сгради в страната имат облицовка, подобна на тази на “Гренфел тауър”.

Общината побърза да обяви, че всеки, загубил дома си в пожара, ще бъде настанен в друго общинско жилище. 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар