Позорищата на България никога не са били толкова видими и срамни

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Не съм запознат в детайли със зависимостите, които Народна Република България е имала от СССР, Варшавския договор и СИВ поради оскъдната информация в ония времена, но в днешно време съм запознат в излишък с липсата ни на национално достойнство и елементарен суверенитет, като чета, гледам и слушам какви хвалебствия се сипят към управниците на Република България по повод поредното прогонване на някакви руски дипломати – реакции от страна на САЩ, Великобритания, Канада и посолствата на тия и други държави у нас.

Не знам и кои правила на международните отношения и дипломацията позволяват чужди държави и техните правителства да се намесват безпардонно и безцеремонно в споровете между Русия и България, независимо от това от какъв характер и какви са по същество тези спорове. Свързани статии Как се краде държавна тайна Шпионският скандал – политическа поръчка, обслужваща чужди интереси Американците ни третират като колония, след като те определят кой ни шпионира и кой не От 30 години, че и повече, стана традиция чужди посланици менторски да поучават нашите правителства и да ги назидават какво да правят в една, или друга ситуация.

В публичното пространство няма сведения от наша страна да е имало достойна, или отчасти реципрочна реакция. И това не е нищо друго, освен признание, че сме съгласни с унижението, позора си и безропотно ги приемаме като свършен факт. От 1878 г., та до наши дни, България винаги е била зависима държава и винаги била на страната на губещи военно-политически съюзи, от което е понесла големи загуби и щети, но позорищата ѝ никога не са били толкова видими, нито толкова срамни, колкото са в годините след 1989 г.

Не съм чел, чувал и слушал други държави така безропотно да приемат за нормална и естествена намесата във вътрешните им работи и международните им отношения от външни сили, посолства и правителства така, както го правят нашенските управници.

Автор: Любомир Кольовски

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар