Позорът се обяви за защитник на “Националната лотария”: Такива като Симеонов искат да затрият един почтен частен бизнес

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Росен Плевнелиев коментира внесеният законопроект от страна на Валери Симеонов да се закрият всички частни лотарии, които продават лотарийни билети и този бизнес да остане само за държавният тотализатор.

Според бившият президент Росен Плевнелиев, посягането с искане за закриване на цял сектор от частният бизнес в България ще е лош сигнал за всички онези, които в момента обмислят да инвестират в България, че тук средата не е благоприятна.

Има други механизми с които да се регулира този сектор, механизми с които държавата да получава повече пари от лотарията и да раздава повече печалби на хората.

След като в законите на България е записано, че държавата може да е регулатор, но не може да се меси в частният бизнес, искам да попитам господин Симеонов, какво цели с тези свои действия да наруши Конституцията или просто си прави ПР за следващите избори да и обяснява на всички, че той е искал, но ето олигарсите са платили на другите и искането му не е минало в Парламента.

Популистките идеи на някой, понякога изобщо не трябва да се коментират, но в случая Симеонов много прилича на Радев, който иска да се хареса на всички, за да може след това да черпи дивиденти от популизма си.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар