Позор: Депутат от ДБ поискал заплатите си в плик, за да бяга от лош кредит

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Депутат от Демократична България с огромен кредит за половин милион лева е настоял народните избраници да имат право да получават заплатите и представителните си не по банков път, а „на ръка“, за да избяга от свой кредит, стана ясно от справка в декларациите му пред КПКОНПИ.

Според тях Иван Димитров, шеф на ДСБ-Разлог, има да плаща 432 хиляди лева към Юробанк, но се оказва, че огромният заем е даден за събиране от частна колекторска фирма заради нередовно погасяване. Това е и причината народният избраник да поиска в Правилника на НС изрично да е разписано, че може да си взима парите в плик, а не от банкомата.

„Тези текстове са противозаконни. Аз искам да си ги получавам в брой. Нямам банкова сметка и не искам да си ги получавам по банкова сметка. Няма закон, който да задължи човек да си получава по банков път“, казва той, цитиран от „24 часа“. Справка на „Бивол“ обаче разкрива, че той лъже и за това, тъй като тъкмо в декларациите си отбелязва чинно, че разполага с кредитна карта с лимит 5 бона.

Обяснението му влезе в пълен конфликт с една от основните позиции на „Демократична България“ за нуждата от въвеждане на електронна идентификация на гражданите и за дигитализиране на колкото се може повече административни услуги

Иван Димитров е председател на ДСБ-Разлог, избран е от листата на ДБ в Благоевград. Той е адокват по професия, бил е и общински съветник от ДБ, избиран е два пъти за народен представител, отбелязва и „Булевард България“.

Днес се очаква депутатите да започнат обсъждането на Правилника си и окончателното взимане на решението как ще си получават парите и при каква сума те задължително трябва да минават по банков път.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар