ПОЗОР! Десислава Атанасова от ГЕРБ загърби протеста на майките, даже не ги погледна

България, Хора с увреждания
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Гербаджийската депутатка Десислава Атанасова подмина като бърз влак протеста на майките на деца с увреждания във вторник.

Фрог засне как наконтената народна избраница, излезе от парламента и дори за миг не обърна поглед към почернените жени и техните страдащи деца, които се намираха на метри от нея.

Атанасова и колегите й от ГЕРБ бяха поканени на протеста. Майките до последно се надяваха някой от тях да се появи, за да разкажат за необходимостта от законодателни промени, които да им гарантират нормален и достоен живот. Любопитното е, че в много интервюта бившата здравна министърка не пропуска да отбележи, че тя и партията й са обърнати изцяло към проблемите на хората, че ходят сред тях, за да научават за нуждите им. Нито един депутат на ГЕРБ не е стъпил на палатката, която стои от 4 месеца, за да чуе за неволите на страдащите хора.

 

Вера Иванова, майка на дете с увреждане, обясни пред Фрог, че преди седмица Десислава Атанасова била лично поканена от нея да  посети палатката. „Останах изненадана, когато ме попита: „Докъде стигнаха вашите неща“. Та нали нейната работа е да приема закони, защо мен ще ме пита. Тя много добре знае, че законите, от които имаме нужда, са доникъде“, каза възмутена жената.

 

Фрог нюз уловиха в кадър и Емил Димитров-Ревизоро в непосредствена близост до Атанасова. Ревизоро редовно  обяснява по телевизионните студия, че парите от контрабандата щели да отидат при майките. Едно от основните искания на майките е да се  направи ревизия на харчовете на НПО-та.  Оказва, че нито лев от държавните субсидии, които  се отпускат  през тях за хората с увреждания, реално не достигат до нуждаещите се. На фотосите, че вижда, че и представители на „Атака“ също не искат да разберат нищо за страдащите хора.

 

“Не искаме пари, искаме закони”, казаха майките на протеста в отговор на твърденията на премиера Бойко Борисов, че е дал 150 млн. лв. повече за хората с увреждания за догодина.

 

.

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

One thought on “ПОЗОР! Десислава Атанасова от ГЕРБ загърби протеста на майките, даже не ги погледна

Вашият коментар