Показно убийство с

Показно убийство с „Калашников“ на известен гръцки мафиот (снимка)

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Известен гръцки престъпник беше разстрелян показно по време на семейно тържество. Убийството е станало вчера следобед, докато 55-годишният Янис Скафтурос е празнувал Великден със семейството си в родното си село Скурта в област Беотия, Южна Гърция, съобщават гръцките медии, цитирани от БТА.

Семейната сбирка е била в бащината къща на Скафтурос. Извършителите са пристигнали с мотори, влезли са в двора на къщата и произвели множество изстрели. Нападателите са били четирима, но само двама от тях са стреляли.Скафтурос, който се смята за член на гръцката мафия, е прострелян с 15 куршума, съобщава телевизия „Скай“. Ранени са дъщеря му и свекър му. Според информация на в. „Катимерини“ двамата пострадали са настанени в болница като няма пряка опасност за живота им.


Използваното оръжие е било автомат „Калашников“. Според полицейски служители извършителите са били професионалисти, а акцията е била много добре планирана и извършена. Често при подобни престъпления извършителите идват от чужбина и веднага след престъплението бягат от страната.

Предположенията са за разчистване на стари сметки или заявяване на власт от нови играчи в престъпните структури на страната.

Скафтурас винаги се е придвижвал с охрана и според информацията много малко хора са знаели къде ще празнува със семейството си тази година.

Полицията провежда мащабна акция по откриване на извършителите на престъплението, включително с хеликоптер, съобщава „Прото тема“.

Янис Скафтурос има сериозно полицейско досие. Участвал е в отвличането на корабособственика Периклис Панагопулос, а името му е замесено в множество престъпления. Смята се за един от последните стари лидери на гръцката мафия. Има доживотна присъда, но е освободен преди три години, възползвайки се от закон за намаляване на присъдите, прокаран от правителството на сега опозиционната партия СИРИЗА. По време на престоя му в затвора „Коридалос“ срещу него е направен неуспешен опит за убийство, когато член на албанската мафия го пробожда с нож.

Източник: dir.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар