Поклон! Жена от София отглежда 18 изоставени деца като свои

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ганка Иванова от София е жена с голямо сърце – дава любов и грижи на 20 деца – 2 биологични и 18 приемни.

Тя се определя като майка по призвание и приемен родител по документи. Грижила се е за деца, жертва на схема за продажба на новородени и за деца, чиито родители са се опитали да ги продадат чрез обява в интернет. Подкрепа в приемната грижа оказват от фондация “За нашите деца”, предава NOVA.

Иванова приютява в дома си осемнадесетте деца и ги гледа като свои. Тя е първият професионален приемен родител в България. Две от тях са Борис и Нина. Момчето е на осем месеца, изоставено в столичната първа градска болница. Момичето е на три години. Идва от защитено жилище. Ганка разказва, че биологичните им родители никога не са се интересували от тях. „И двамата са изоставени на ниво родилен дом. Родени и на следващия ден са изоставени”, споделя тя пред NOVA.

Борис и Нина все още не са вписани и в регистрите за осиновяване.

„Ние за тях сме мама и тати. И те имат нужда да казват на някой „мамо”. Те са си моите деца. Тук са проходили. Тук са проговорили. Почти всички бебета, които са минали, са проходили у дома. Правили сме прощапулници, правили сме рождени дни”, казва още приемната майка.

18 деца, 18 съдби. Освен приемните, Ганка има и две биологични деца, които вече са големи. „Някак си може би имам потребност, и аз не мога да го обясня. Правя го с лекота. Затова казвам, че това е призвание, не е професия. И като започнат да говорят, че го правим за пари, много ми е болно”, споделя още Ганка.

Всичко започва през 2006-а година, когато за първи път се грижи за дете без родители. Впоследствие го осиновява. Петя вече е тийнейджър, на 14 години. „Тя не беше виждала хладилник по това време. Явно храната ѝ е била недостатъчна, защото когато стана спешно настаняване, аз бях направила набързо супа и кюфтета и тя почна с тези кюфтета. Най-вероятно имаше някакъв страх да не остане гладна. И до ден днешен, тя си прибира чипс, лакомства, трупа си ги в нейната стая”, разказва още Ганка.

 

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар