Поклон! Курсант от военния университет спаси жена, пострадала в катастрофа

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Курсант от Националния военен университет „Васил Левски“ във Велико Търново спаси жена, пострадала при катастрофа.

Докато пътувал с личния си автомобил от Сандански към Велико Търново, Сержант Иван Станоев вижда как колата пред него излиза от пътя и се блъска в билборд.

Военният студент спрял и оказал първа помощ на изпадналата в шок млада жена, която била със счупена ръка.

Мъжът забелязал, че от предния капак на автомобила излиза пушек и помогнал на жената да излезе, минути преди колата да бъде обхваната от пламъци. Веднага след това взел пожарогасителя от  своя автомобил и започнал да гаси.

Сержант Станоев продължил с пътуването си едва след пристигането на екипа на Спешна помощ. Постъпката на курсанта станала известна едва преди ден, след като  пострадалата жена е изпраща благодарствено писмо до началника на НВУ полковник Иван Маламов.

„Радвам се, че страната ни все още ражда такива добри и достойни хора“, пише в писмото.

Сержант Иван Станоев е на 21 г. Роден е в с. Микрево, община Сандански. В момента е трети курс. Обучава се по военна специализация „Мотопехотни войски”.

Източник: BTV.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Екипът на informiran.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.