Поклон! Руската армия продължава да оказва помощ в Италия в борбата срещу COVID-19

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Членове на руските специални сили дезинфекцираха старчески дом в района на град Бергамо в Северна Италия, в който 35 души починаха от COVID-19, предаде Франс прес.

Войниците пристигнаха с големи камиони с руското знаме. Тяхната мисия беше да изтръгнат коронавируса от старческия дом в Албино, градче, в което от началото на епидемията на 23 февруари починаха общо 143 души.

Облечени от главата до петите в сини или сиви защитни екипи, с покрити изцяло с маски лица, военните първо се дезинфекцираха самите те, преди да подхванат старческия дом, използвайки дезинфектанти в големи бидони от неръждаема стомана, предава БТА.

Руските военни са част от помощ, изпратена от Русия на Италия в борбата с коронавируса. Според в. „Стампа“, който цитира руския посланик в Италия, Русия е пратила на Апенините 15 специални полета на руската военна авиация и 122 специалисти. Сред руските военни има и няколко висши кадри.

,,Помощите не се отказват, но трябва да бъдем много внимателни. Средиземно море, както и източната, така и централната му част, са бойно поле за хегемония, от Сирия до Либия.

Трябва да избегнем една здравна криза да стане един политико-военен въпрос“, предупреждава италианският генерал Марко Бертолини, който е заемал редица командни постове в италианските въоръжени сили. Той припомня, че последният път, когато руска армия е стъпвала в Италия, е бил през 1799 г.

Източник: epicenter.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар