Кирил Лена

Политиката е маратон, не е спринт за аматьори

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Кирил Петков обещава на седморката от отборчето на ИТН-ЦСКА да ги направи министри и да им даде служби в правителството, което ще сформира, когато получи от президента Радев първия мандат

Отцепниците от “Има такъв народ” един-през-друг се кълнат, че са готови да застанат пред “детектора на лъжата”, за да докажат, че не са напуснали парламентарната си група заради облаги.

Аууу, вѐрно ли, бе?! Веднага ви поверва̀хме.

На единия му обещали да стане министър на регионалното, на другия – на вътрешното, на третия – на спортното министерство. Добрееее… Това няма да го броим за облаги, а за отговорност. Е, хубаво, де, от нас да мине.

Ако седморката от ИТН-ЦСКА не се бои от полиграфа, това може да означава нещо много тъжно – ех, момчетата дори не са ги почерпили за предателството, само са им обещавали, а сега са се отметнали, защото не успяха да предотвратят вота на недоверие и правителството падна. Ама кой ги бѝ по главата да вярват на най-големите измамници, които са шлѐвили българската държава?!

Знам, обаче, че се готви мач-реванш. Кирил Петков обещава на седморката от отборчето на ИТН-ЦСКА да ги направи министри и да им даде служби в правителството, което ще сформира, когато получи от президента Радев първия мандат, към края на месец юни, ако осигурят още поне шестима отцепници. Тогава отново ще бъдат изкушавани депутатите, които останаха верни на Слави.

Тогава Кирил Петков ще им покаже черно-на-бяло как ги е включил в списъците на властта, за да няма никакво съмнение и недоверие. Така, най-бързо провалилият се в историята на България министър-председател, се надява да се върне отново в Министерски съвет с цялата си кохорта от любовници-авери-кумци-роднини.

Така че… хайде по-кротко с клетвите кой-от-кой е по-почтен, кой-от-кой е по-голям борец с мафията.

ПОЛИТИКАТА Е МАРАТОН, НЕ Е СПРИНТ ЗА АМАТЬОРИ.

Ако нетърпеливите от седморката на ИТН-ЦСКА бяха потърпели малко, беше напълно реалистично да се гласува експертно правителство с 3-я мандат, който президентът щеше да даде на “Има такъв народ”, и те да попаднат в новия списък като министри. Ама като не слушат какво им се говори… ето, на – превърнаха се в неудачници.

П.П. ИТН-ЦСКА е заради спортния министър, бивш адвокат на футболния отбор ЦСКА и близък до Гриша Ганчев; предводител на групата на напусналите ИТН.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар