Политиката не е поприще за недорасли амбриажи като Стойчно смешния, който се прави на доцент

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ще започна с това, че ситуацията в обществото на България ескалира с много отвъд здравия разум, обществената толерантност, възпитание и нормално поведение.

Колкото повече се засилва противопоставянето между управляващи и народ, между народ и народ и между близки и далечни. Противопоставяне отвъд здравомислието и ползата. Разяждащо обществото и ценностите ни за много време напред.

Един доцент нападна една уважавана лекарка. По начин, недопустим дори за възпитан мъж и за човек. Един доцент, който обучава младите хора не само на наука, но и на поведение в обществото. Един мъж, който е пример за младежта. И който, заради политическата угода към управляващите, е готов да мине всякакви граници на възпитанието, приемливото и нормалното.

Доцент Стойчо Стойчев, който първо показа среден пръст на протестиращите /интересно като политолог как ли би тълкувал този жест, който издава безсилие да се справиш с разумни аргументи с отсрещните и да овладееш ситуацията/, а след това постна една публикация в профила си във фейсбук, която поне за мен поражда много въпроси за психическото му състояние. За липсата на първите седем години е ясно, няма нужда да се коментира.

Политологията е сериозна наука. А политиката е изкуство. Изкуството да овладяваш конфликтите, да успяваш да наложиш своето мнение, без да навлизаш на махленско ниво, винаги да запазваш стил и класа, защото си публична личност, да уважаваш най-вече всички, дори враговете си. Особено враговете си. Защото хората съдят по теб не по отношението ти към близките, а към тези, с които имаш непреодолими различия. И ако там не можеш достатъчно да си овладееш нервите, явно не ставаш.

Да коментирам колко неджентълменско е поведението да обиждаш и заплашваш жена и то уважаван и безспорен авторитет в професията си, е излишно. Само ще кажа, че в случая пораженията са само върху авторитета на самия набеден за доцент.

Д-р Цветеслава Гълъбова е уважаван и качествен човек, който е доказал не само професионалзма си, но и обществената си активност. Тя е един от най-изявените борци за гражданско общество. Защото е най-лесното да си взема заплатата, да мълчи и да поддържа управляващите. Нали? Тя знае какво може да загуби. И въпреки това смята, че цената си заслужава, защото борбата е за България. Чест и почитания за такива хора като нея.

Доцент Стойчев е един от тези, които ги наричаме „калинки“. Хищни калинки. Слушайки го няколко пъти /причиних си го с голяма мъка и страдание/, установих, че общо взето политологията не му е силната страна, въпреки, че се води някакъв доцент по нея. А политиката не е игра за недорасли амбриажи.

Затова – моите адмирации към д-р Цветеслава Гълъбова, която винаги е била на ниво и е показала, че е истински човек и достойна българка.

Подкрепям д-р Гълъбова изцяло в обществената й дейност на достоен гражданин и човек. Тя е гордост за България! Респект!

Елена Гунчева

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар