„Политико: България е на път към трети избори от април, Трифонов се провали – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Политико: България е на път към трети избори от април, Трифонов се провали

Стоп кадър/Фейсбук/Слави Т. Трифонов

България е на път към трети избори от април, след като Слави Трифонов, водещ на ток шоу и певец, спечелил вота на 11 юли, заяви, че не е успял да събере достатъчно подкрепа за работеща коалиция. Това твърди в своя публикация “Политико”.

Политическият застой в балканската държава изглежда ще продължи поне до есента, коментира медията. Трифонов публикува видео във Facebook във вторник, в което казва, че няма да предложи кабинет. “Това означава, че предстоят нови избори”, каза той.

Трифонов яхна вълната от обществено недоволство поради корупцията и влиянието на мафията, за да спечели изборите през юли, но оттогава се мъчи да се представи като “изчистващата метла”, която ще реши проблемите на пленената държава, особено в областта на съдебната система. Антикорупционните партии, които са най-тясно свързани с големите улични протести от миналата година, са скептични по отношение на действията на кабинета на Трифонов за премахване на корупцията и не желаят да го подкрепят. Социалистическата партия също отказва подкрепата си за кандидата на Трифонов за вицепремиер. Въпреки че е на второ място в гласуването, ГЕРБ на Борисов също няма широката подкрепа, необходима за изграждането на мнозинство.

Тъй като Трифонов и Борисов не могат да съставят правителства, президентът Румен Радев, съюзник на социалистите, има правомощия да призове трета страна да опита. Ако това не успее, тогава ще има нови избори, заключава “Политико” в публикацията си.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар