Политик признава, че е ползвал ChatGPT за “генерирането на нов закон”

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Общински съветник от бразилския мегаполис Порто Алегре призна, че е накарал ChatGPT да изработи нов закон. Рамиро Росарио е поискал от алгоритъма да изработи норма, която да попречи на администрацията да таксува жителите на града за подмяна на откраднати водомери.

Той не е направил нито една промяна в това, което чатботът е генерирал и дори не е казал на съвета, че е предложението е написано от изкуствен интелект. Въпреки това законът бил гласуван и приет, съобщава “Асошиейтед Прес”.

“Ако бях казал, че законът е писан от AI, то предложението дори нямаше да стигне до гласуване”, каза Росарио пред АП. “Би било несправедливо спрямо населението да рискуваме проектът да не бъде одобрен само защото е написан от изкуствен интелект”.

Всички инструменти, които сме разработили като цивилизация, могат да бъдат използвани за зло и добро“, каза той пред АП. “Ето защо трябва да покажем как може да се използва за добро.

Бразилският съветник се сблъскал с голяма критика. Законът, писан от ChatGPT, да бил прочетен и одобрен от хора. Въпреки това мнозина припомнят възможността на чатбота да си измисля или “халюцинира” факти.

 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар