Политиците си мислят, че трябва да си уредят живота. Това обществото няма да им го прости.

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Скандалът с апартаментите на управляващите е повече морален и по-малко икономически.

Политиците си мислят, че след като мандатът им е един или два, трябва да си уредят живота. Това обществото няма да им го прости.

Хората разбират, че с политически механизми някой властимащ си е подобрил бита. Това заяви пред Фрогнюз историкът от Великотърновския университет проф. Милко Палангурски.

 

Той коментира и официално непотвърдената информация за отстраняването на Цветан Цветанов като шеф на парламентарната група на ГЕРБ и като депутат.

 

„Отстраняването на Цветан Цветанов крие рискове за ГЕРБ. Той няма да има същия властови потенциал да управлява партийните структури. Вероятно трудно ще се намери фигура, която да придвижва парламентарните процедури на ГЕРБ в Народното събрание. Цветанов също така няма да може да реализира обещанията си чрез парламентарното присъствие. Самите участниците в партията ще си задават въпроса доколко това, което правят, е ефективно”.

 

Според проф. Палангурски, Цветанов не е добър политик, но е добър организатор. Кампаниите на ГЕРБ благодарение на него били успешни.

 

В нашата история и други политици са извличали за себе си икономическа изгода. Пример за това е Тодор Иванчов, който е съден за финансови злоупотреби.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар