Политическа чистка! Шефът на „Пирогов“ притискан от министър Христо Хинков

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Министърът на здравеопазването Христо Хинков от пишман промяната ПП-ДБ готви политическа чистка в спешния институт „Пирогов“.

„В това, което се случва в момента, аз съзирам политически апетити към поста на директора на „Пирогов“. Ще спра дотук, защото категорично няма да допуснем политически мотиви за смяна на един или друг болничен директор или такъв на държавна институция, ако считаме, че той се справя. В момента да разклащаме „Пирогов“ е абсурд. Към настоящия момент няма доказателства, че директорът на болницата не се справя“.

Това каза пред БТА председателят на парламентарната комисия по здравеопазване Костадин Ангелов.

„Констатациите в „Пирогов“ подлежат на проверка от външен одит и категорично не мога да се съглася, че на базата на тях трябва да бъде сменен шефът на болницата“, каза още Ангелов и допълни, че днес дори е постъпил сигнал от директора на „Пирогов“ Валентин Димитров, в който твърди, че върху него се оказва натиск.

Попитан дали смяната на ръководството би подобрила финансовото състояние на дадено лечебно заведение, Ангелов обясни:

„В управлението на едно лечебно заведение има фактори, които са субективни, които зависят от директора, и обективни, които не зависят от него“.

„Констатациите в болница „Пирогов“, направени от „Вътрешен одит“ към Министерството на здравеопазването (МЗ), трябва да се потвърдят от външен одит“, настоя бившият здравен министър.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар