Политолог: България се управлява ден за ден

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Основното предизвикателство пред Европа е ще я бъде ли, защото на предстоящите европейски избори се предполага, че могат да навлязат сили, които могат да блокират европейския и политически процес.

Такъв коментар направи политологът Първан Симеонов по време на дискусията ”България 2019 – Нови хоризонти: Съмнения, надежди, перспективи”.

“Щем или не щем, още не можем да сменяме правителството на Европейския съюз, но би било хубаво”, добави той.

 

Според Симеонов Европа трябва да се справя в по-голяма степен сама. Той допълни, Европа трябва да бъде силна, което означава, че трябва да има повече отбранителна и външна политика, а ”големият проблем е, че инстинктът на основни европейски държави е центробежен – хващаме се за сигурното”, подчерта експертът.

 

Той е категоричен, че повече от всякога има смисъл да говорим за България. Според Първан Симеонов вече са легитимирани понятия като ”национален интерес” и става необходимо да говорим за нашето ”общностно живеене”.

 

Симеонов очерта основните проблемите, пред които е изправена България, сред които са недостиг на стратегичност и управлението от ден за ден, което отказва да погледне в утрешния ден. По думите му България я има само днес, а не утре. Като втори проблем Симеонов посочи гетата и човешкия капитал на българската нация.

 

В заключение политологът заяви, че България трябва да разработи свои разказ, сюжет и положителна приказка за вътрешната политика, за да може хората да бъдат щастливи.

 

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар