Политолог: Вероятно ГЕРБ с ДПС и ИТН ще направят кабинет, но не с премиер Борисов – Политика – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Политолог: Вероятно ГЕРБ с ДПС и ИТН ще направят кабинет, но не с премиер Борисов

Атлантически съвет

Вероятно ще имаме редовен кабинет, съставен от ГЕРБ, ДПС и ИТН, защото друга комбинация в рамките на 50-ото Народно събрание ми се струва невъзможна. Не мисля, че Бойко Борисов би предприел крачката да е кандидатът за премиер, особено при тези резултати на ГЕРБ – като брой гласове, които са със 130-140 хиляди по-малко от последните парламентарни избори”.

Тази прогноза направи пред БНР политологът и университетски преподавател доц. Милен Любенов.

“Парадоксално е, че ГЕРБ ще трябва да направят правителство с ДПС, когато получават най-слабия си електорален резултат, и когато ДПС пък получават най-високото си парламентарно представителство по брой мандати в историята. Това ще бъде един доста интересен съюз, от който потърпевши ще бъдат ГЕРБ“, посочи той. 

Отделни депутати от “Величие” биха могли да подкрепят бъдещото правителство, смята политологът.

Според доц. Милен Любенов може би това правителство ще бъде наречено експертно, но е изключен вариантът политическо лица да бъде министър-председател.

“Лявото пространство вече е напълно свободно. И в дясното пространство се отваря голяма ниша за други субекти. Така че, ако не се състави правителство и се стигне до нови избори през есента, тогава вече би могло да говорим за евентуален президентски проект“, коментира още политологът. 

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар