Полицаите излизат на Протест, искат по-високи заплати! Ще ги подкрепим ли?!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Полицаите се готвят за поредица от протести. Исканията им са за по-високи заплати. Това стана ясно от изявленията на най-големия полицейски синдикат – СФСМВР.

Гневът на ченгетата назрял, след като се разбрало, че само някои от тях са взели еднократно по 650 лева за чутовната им борба с коронавируса. Оказва се, че двама полицаи на една и съща длъжност, свършили една и съща работа, са взели различни възнаграждения. Освен това полицаите искат от властта на Борисов 30 процентно увеличение на заплатите, както това се случи в някои други държавни сектори.

От СФСМВР настояват за незабавно стартиране на преговори за увеличение на полицейските заплати от 1 януари. В противен случай се заканват, че ще излязат на протести – първоначално локални, а после и масови.

Ето какво точно пише в съобщението на полицейския синдикат СФСМВР: „Явно правителството смята, че МВР, което заедно с медицинските работници в цялата страна изнесе най-голямата тежест на прилаганите мерки и продължава да търпи най-тежките последствия от кризата, не е заслужило материален стимул. Натрупаните хиляди часове труд, положен от колегите при всякакви метеорологични условия, в непосредствен контакт с карантинирани и болни, стотиците заболели служители, рисковете от заразяване предвид първата линия на борба с коронавируса, на която се трудят, явно са недостатъчни, за да се избегне такова силно дискриминационно и обидно решение на правителството„, заявяват от СФСМВР.

А ето как читателите в социалните мрежи посрещнаха тази новина:

Петър: Ооо, еничари, сега сигурно ще искате народа да ви подкрепя Този същия протестиращ народ който гониха и биехте по площадите! Никаква подкрепя за вас, МРЕТЕ ПРОСТИ ГАДОВЕ!

FuckEU: За американските башибозуци само смърт. Народа вече не иска да плаща на заптиетата, които го затриват. Не по-високи заплати, а гилотина ще ви оправи!

Mich: Ей сега е момента да им спретнем контрапротест 🙂 а непротестиращите ченгета да им хвърлят по един бой зад колоните на МС. Само мор за тия башибозуци, дето работят срещу народа, който им плаща заплатите!

Karlson: Бият ни и явно за тоя „извънреден труд“ искат увеличение на заплатите. Уволнения, драги ми пишман-ченгета- това е за вас. А увеличение ще получите, когато станете истински полицаи.

Иванчо Пенчович: Няма нищо по тъжно и самотно от протест на мутро-полицаи – дори семействата им не стоят зад тях.

Krimi: Няма кой да ви ги плаща тези увеличения, господа гадове. Та вие пребихте маса хора които ви плащаха заплатите и още толкова бизнесмени. Идете да стачкувате пред 7 джуджета или пред чекмеджето на Боцко Тиквуна, че и без това се пръска от крадени пачки.

Без име: На тези какъв им е проблема?! Денем са полицаи, а вечер частни охранителни и наркопласьори!! Какво не им достига – белото ли?! Да вървят на майната си, и без това нищо не вършат! Само ги издържаме докато ни бият и бранят мафията! Няма да ги подкрепя! Те са част от тази управленска мафия – най – надеждата й част! Синекури!

Алек: Куките, верно, са много зле! Аз съм за това не само да НЕ ви ги увеличават, ами да ви накарат и да си плащате осигуровките, и то в реален размер! Никакви пари за тези наглеци? Всеки пък като ми се наложи да контактувам с тези уроди, слушам оплаквания от същите тия тюфлеци. Направо ме хваща яд за какви некадърници отиват парите от моите данъци.
Знаете ли, че 1 такъв тюфлек се пенсионира на 50 години – млад здрав и прав, и получава 2 пъти над средната пенсия, без да е платил и 1 лев осигуровки!? Skandalno.net

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар