Полицаите нагли: Пребихме народа, сега искаме той да ни вдигне заплатите…

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Полицаите излязоха на протест в сряда заради липсата на преговори по искането им за увеличаване на заплатите им. Те не са доволни от предлагания им 10-процентен скок и го определят като подигравка. Т.е. фактически фуражките искат да им платим повече, за това, че са ни били по протестите.

Служителите на реда започват серия от регионални протести, а след това ще преминат и към национални протестни действия. Първата проява е протест във Варна, след това са Русе, Кърджали, Пловдив, Видин. После Перник, Благоевград и т.н.

„Ако в рамките на тези регионални протести не започнем официални преговори и на тях не бъдат постигнати задоволяващи и двете страни резултати, ние ще продължим с национален протест. Дали сме си краен срок до 8 ноември. Ако и той не постигне необходимите резултати, сме подготвили последващи действия, за които е рано да бъдат оповестявани“, каза пред БГНЕС зам.-председателят на Управителния съвет на Синдикалната федерация на служителите в МВР Илия Кузманов.

 

 

Той обясни, че е воден неформален диалог с политическото ръководство на министерството, но оттам е получено предложение единствено за 10-процентно увеличение, което е залегнало в проектобюджета за догодина.
„Това категорично не ни удовлетворява, защото се направи в последния момент. Другата причина да не го приемаме е вече известното постановление, с което бяха увеличени заплатите в държавната администрация – министерства, фондове, агенции, в рамките на до 30 на сто. Колеги с професии, съизмерими с нашите, взеха увеличение от порядъка на 28% под предлог работа в условията на пандемия. Аз не мисля, че има друга държавна служба, изключвам медицинските работници, които да са преди нас по отношение на борбата и участието в мерките по ограничаване на епидемията. Към това може да прибавите и протестите. Въобще МВР живее в един друг свят през последните 7 месеца – свръхнатоварване, тежки условия на работа, опасност от заразяване. Мисля, че 10 на сто при това положение е подигравка“, коментира още Илия Кузманов.

vlastta.bg, с редакции

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар