Полицай обирджия, скочи през балкон и счупи крак

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Обирал апартаменти в извън работно време, Димитровградски съд ще му гледа мярката в хасковската болница

Униформен полицай от Пазарджик е арестуван да обира апартамент в Димитровград. 31-годишният Атанас Н. бил заварен в понеделник да вършее в апартамент на бул. “Трети март” от 40-годишната собственичка на жилището, съобщиха източници на “Марица” от вътрешна сигурност на МВР.
Жената действала хладнокръвно, заключила вратата и се обадила на спешния телефон 112. Междувременно крадецът се усетил и скочил през терасата и си строшил крака.
Няколко минути след сигнала районът на булеварда бил блокиран от патрулки. Мъжът бил открит в района с фрактура на десния крак. Откарали го в ортопедичното отделение на МБАЛ-Хасково.
Там утре ще бъде разгледана и мярката за неотклонение от състав на Районния съд – Димитровград. Въпреки че случаят се наблюдава от районното държавно обвинение в същия град, разследването е поверено на Следствената служба към Окръжна прокуратура в Хасково, обясниха информирани. Така е, защото става въпрос на служител от МВР, допълниха юристи.
От дирекцията на МВР в Пазарджик бяха лаконични, но потвърдиха, че арестуваният за комичната кражба е действащ полицай. От 6 години се труди в сектор “Охранителна полиция”, в униформен автопатрул.
С разпореждане на главния секретар на МВР е уведомен отдел “Вътрешна сигурност” и е разпоредена проверка по случая. Резултатът от нея обаче вероятно ще се забави, като се има предвид, че провинилият си полицай е в болница.
До момента няма данни за негови дисциплинарни нарушения, нито за съпричастност към престъпна дейност.

 

 

“Това е недопустимо, такъв служител няма място в редиците на МВР”, коментираха още от дирекцията.
От ведомството добавиха още, че всеки носи персонална отговорност за деянията си в извънработно време.

 

Уличеният влязъл в чуждия дом с шперц. Според източниците на “Марица” имал и съучастник, който се издирва все още. В хода процесуално-следствените действия на близката улица “Георги Бенковски” е намерена и леката кола на крадеца. Във Фолксвагена били открити 3 подбрани ключа за секретни брави, 2 отвертки, накити от жълт метал и 3 мобилни телефона.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар