Полицейска операция в Дупница и Ресилово в търсене на помагач на починалия Ангел Христов – Региони – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Полицейска операция се провежда в Дупница и Ресилово в търсене на помагач на починалия в събота Ангел Христов, един от братя Галеви, каза за БНР говорителят на Окръжна прокуратура в Кюстендил Марияна Сиракова. Коментира се, че се претърсват четири адреса в Дупница. В града е изпратена и жандармерия.

Засега няма информация за резултатите от полицейската операция. Както БНР съобщи, по случая са образувани две досъдебни производства  Първото ще установява причините за смъртта и ще трябва да потвърди самоличността на Христов. Назначена е аутопсия в столична клиника.Второто разследване е за вещно укривателство. То цели да установи помагал ли е някой на Христов да се укрие в дома си в Ресилово и колко време е продължило това.


Говорителят на Окръжната прокуратура в Кюстендил Марияна  Сиракова уточни за БНР:

“По досъдебните производства се работи активно”. За лице, което е съдействало евентуално? – “Да, да се укрие лице, което е наказателно преследвано. Това е текстът, по който работи Районната прокуратура”. 

Адресно братя Галеви се водят в с. Ресилово – дори ги има в избирателните списъци, казаха от кметството.

В самото Ресилово считат връщането на Ангел Христов и смъртта му в къщата, където живее съпругата му Радмила, за пълна загадка. Кметът на селото Марияна Доцина отбеляза: “По постоянен адрес те са тук, но не мога да кажа дали живеят тук. И са били извън България, доколкото знам, те не са били в страната. Аз не съм ги виждала тук в населеното място. Никого не съм виждала”.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар