Полицейски произвол! Не пускат хора в районния съд в Пловдив на публичното дело за хвърляне на яйца /видео/

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Истински полицейски произвол се разиграва в момента пред районния съд в Пловдив. Там се гледа делото срещу актьора Даниел Михайлов и Валентин Караджов, които преди няколко дни хвърлиха 2 яйца при посрещането на здравния министър Костадин Ангелов.

Служители на съдебна охрана и полиция са блокирали сградата и не допускат външна подкрепа за двамата обвинени млади мъже. Органите се оправдаха с това, че има нова заповед за влизане, която урежда кой може да присъства на делото. Опитаха в един момент да пробутат стара заповед от времето на извънредното положение, но това още повече вбеси хората. Те съзряха опит да се протакат нещата, докато делото тече вътре. „Обадете се на Пеевски, за да ви обясни, че делото е публично и всеки човек може да присъства на него“, обясни протестиращ на охранител.

 

“Има нова заповед на министъра, която трябва да е от 14 май. В момента извършвате незаконни действия. Вие чупите закона. Затова държавата е счупена. Тази заповед е невалидна. Искам вашия служебен номер, защото вие ме спирате. Може да кажете, че сте Петър Стоянов или Румен Радев”, настоя мъж след като беше донесена нова невалидна заповед. Униформеният обясни, че се казва Николай Джамгозов.

 

Хората бяха принудени да се обядат на 4-то районно в Пловдив. “Нарушени са си правата за достъп и придвижване. Ще ни съдействате ли или ще се съдим”, каза един от мъжете по телефона. Всички са изумени на какво основание се спират.

 

След това униформените изкараха списъци на хората, които могат да се допъскат до сградата. Накрая при плеглед се оказа, че и те са стари и невалидни.

 

След това се появи  нова версия – полицай обясни, че шефът му е издал устна заповед за недопускане на хората.  Завъртя се, че името му е Виктор Празов. „Този началник е дал устна заповед, с която ни се отказва достъп до съдебната палата“, обясни един от протестиращите.

 

Празов излезе и се оправда с председателя на съда, след което се измъкна от мястото по най-бързия начин. След него се чуха скандирания: “Мафия”.

 

Припомняме ви, че Даниел Михайлов и Валентин Караджов бяха оставени три дни да прекарат в ареста. Има данни, че едното момче е бито от полицията, счупен му е и телефона.  Свидетелство за насилието е съдебно-медицинска експертиза. Валентин е бил бит от няколко ченгета, защото е отказал да си отключи телефона.

 

 

 

 

 

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар