Денков Габриел

ПОЛИЦЕЙСКИ ТЕРОР НАД ПРОТЕСТИРАЩИ! Гърми скандал – правителството сплашва земеделци с МВР, секторът иска извинение от Денков за “терористи”

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Отказахме да отидем на срещата при министър-председателя Николай Денков, защото от вчера започна сплашване!

Това заяви за ПИК Венцислав Върбанов, председател на Асоциацията на земеделските производители в България.

“През структурите на МВР се предупреждават фермерите да внимават с този протест, да не излизат по пътищата и площадите”, разкри той.

Плашат големите зърнопроизводители с данъчни проверки; предупреждават ги, че няма да си получат субсидиите.

“Неговата покана е закъсняла. Тази среща трябваше да се състои преди да се вземе решението за отпадане на забраната за внос на земеделски продукти от Украйна. Това доведе до организирането на протестните действия”, сподели още Върбанов.

“Потресен съм от изказването на акад. Денков, че не преговаря с “терористи”! Не мога да повярвам, че човек с такова образование и научни степени, може да си позволи да каже такова нещо. Правителствата на Полша, Унгария и Словакия защитават терористи ли?! Министър-председателят трябва да се извини на българските земеделски производители”, недоумява председателят на Асоциацията на земеделските производители в България.

“За един ден локациите за националния протест се увеличиха двойно. На 42 места в страната, в понеделник, излизат колеги от целия земеделски сектор”, завърши той.

Във Фейсбук страницата на “Инициативен комитет за провеждане на общонационален земеделски протест”, Радостина Жекова пише: “Министерството на вътрешните работи в момента упражнява натиск върху сектор Селско стопанство, във връзка с провеждането на законен протест.”

Служители на Министерството на вътрешните работи обикалят всички стопанства в България. Абсолютно всеки един български земеделски производител е посетен днес от полицай.

Целта е била да се изисква информация за това с кои машини (трактори) ще участват на Общонационалния земеделски протест, който започва на 18 септември. Записвана е информацията за машините, регистрационните им номера, имената на шофьорите и на всички техни служители, които ще бъдат на протестите.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар