Полицията в Бургас награди 10-годишната Анабел, която помогна за задържането на пиян шофьор

Полицията в Бургас награди 10-годишната Анабел, която помогна за задържането на пиян шофьор

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Полицията в Бургас награди 10-годишната каратистка Анабел Атанасова, която помогна за задържането на пиян шофьор, съобщи БНТ. Началникът на КАТ-Бургас ѝ връчи благодарствен адрес заради доблестната постъпка.

“Благодаря от името на ръководството на Областна дирекция на МВР Бургас за проявената постъпка, в резултат на която беше предотвратен тежък пътен инцидент, в който беше възможно да пострадат невинни хора”, отбеляза началникът на КАТ-Бургас гл. инспектор Пламен Николов.В началото на месеца четвъртокласничката от СУ “Константин Преславски” забелязва, на излизане от училище, мъж в неадекватно състояние да се качва в автомобила си с бутилка алкохол. Анабел веднага споделя на баща си и двамата задържат шофьора до идването на полицията. Органите на реда констатират 2.78 промила алкохол в кръвта.


“Бих дала пример на другите деца с моята постъпка, за да могат и те да правят добри неща”, каза днес Анабел Атанасова, след като получи грамотата от полицията.

Шампионката по карате получи награда и от училището, което посещава.

“Тя е пример за достойна гражданска позиция, защото всички ние като общество сме отговорни за собствените си действия и за действията на другите. Не трябва да оставаме безучастни и трябва да даваме пример на другите, как да постъпват правилно!”, сподели Мартин Илиев, директор на СУ “Константин Преславски” – Бургас.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар