Полицията в Пловдив отрича да е превишила правата си при проверки в нощни заведения

Полицията в Пловдив отрича да е превишила правата си при проверки в нощни заведения

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

По повод изнесената информация и видeа за специализирана полицейска операция в едно от големите нощни заведения в града и жалби за превишени полицейски правомощия, държа да информирам обществеността, че това е извършено с моя заповед от 2 март 2023 година, с която е разпоредено на всички структури на областната дирекция на полицията и най-вече на отдел “Криминална полиция” добиване на предварителна информация относно държане, употреба и разпространение на наркотични вещества в нощните клубове. Това каза на пресконференция директорът на ОД на МВР – Пловдив старши комисар Васил Костадинов, цитиран от БТА. Той подчерта, че до момента се проведени няколко такива операции, сред които и в цитирания по медиите клуб.

Акцията започва на 5 март, като във всички проверени клубове всички лица, намиращи се там към момента са проверени, извършен им е полицейски обиск, съставени са съответните протоколи. Намерени са наркотични вещества и райски газ както на различни места в заведенията, така и в отделни лица, за което са образувани досъдебни производства срещу тях.На 6 май е извършена проверка в цитирания в медиите нощен клуб по аналогичния начин, като са установени 14 непълнолетни лица, които са били с декларация за придружител, отделно в две от лицата са открити наркотични вещества, като по единия случай е образувано досъдебно производство, а в другия бързо полицейско производство.


Наркотици са намерени в едно от сепаретата, за което досъдебното производство е срещу неизвестен извършител, каза още шефът на полицията. Относно начина на извършване на проверката в клубовете старши комисар Костадинов заяви, че той е коренно различен от работата на полицията на други места, тъй като, по думите му, в тези заведения е обществена тайна, че се употребяват, някъде и разпространяват наркотични вещества. Той изрази разбиране относно състоянието и позицията, в която са се озовали голяма част от клиентите, но за да се постигне някакъв резултат, колегите му са преценили, че трябва да се извърши проверка и най-вече, когато има съмнение, че някои от лицата притежават такива вещества. Старши комисар Васил Костадинов подчерта, че за целта са били освободени четири помещения – по две за жени и мъже, като проверките са извършвани съгласно процесуалния кодекс.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар