Полицията се интересува от книгата на Петър Илиев

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Заместник-директорът на “Национална полиция” старши комисар Атанас Илков е изпратил писмо до издателство “Нова звезда”, с което иска подробна информация за книгата на Петър Илиев. Това съобщи лидерът на “Има такъв народ” Слави Трифонов в профила си във Фейсбук.

Според него, трудът на Илиев е станал толкова популярен покрай кандидатурата му за министър на вътрешните работи в нереализирания проектокабинет на ИТН. Вчера в групата “Правна лудост” в социалната мрежа, в която членуват студенти по право и която първа публично обяви, че книгата на Петър Илиев има идентични страници с по-ранна докторска дисертация на неговата колежка от Юридическия факултет на СУ доц. Наталия Киселова, бе разкрито, че “Компетенцията на Народното събрание” е намалена с 80 страници, след като за нея започна проверка по сигнали за плагиатство.

“Националната полиция да се интересува от една книга, при положение, че това би могло да бъде дело от частен характер, означава, че това е поръчка, която тотално иска да смачка Петър Илиев, респективно да уязви мен. Прекрасно разбирам, че политиката е мръсна игра и не се интересува от съдбите на хората, в случая – от съдбата на един преподавател по конституционно право. Ясно е, че той и неговата книга са повод да ми бъде обяснено, че аз така не мога да ги правя тия работи”, добавя Трифонов.

Лидерът на ИТН допълва, че е разбрал посланието, но има и свое: 

“Аз за Петър Илиев ще се погрижа, както се грижа за всички почтени и лоялни хора, които познавам. И също така ще се погрижа да разбера кой си ти или кои сте вие, които сте в състояние да изгорите книга, да съсипете човек заради амбициите си за власт. И след това всичко по реда си. Законовият ред”.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар