Полицията: Шофьорът на колата, врязала се в коледен парад в Уисконсин, е бягал от местопрестъпление

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Разследващи проверяват дали шофьорът на високопроходим автомобил, който вчера се вряза в коледен парад в предградие на американския град Милуоки, уби най-малко петима души и рани над 40, е бягал от местопрестъпление, съобщи представител па правоохранителните органи за Асошиейтед прес.

Над 20 ранени след врязване на кола в коледен парад в Уисконсин, има и жертви (видео)

Неделната радостна атмосфера на дефилиращи оркестри и деца, които танцуват с шапки на Дядо Коледа и размахват помпони, за миг се превърна в трагедия, когато кола с висока скорост премина през загражденията. Превозното средство помете танцьори, музиканти и зрители. Сред жертвите са и членове на клуб, наречен „Танцуващи баби“. От пострадалите най-малко девет души, повечето от които деца, са в критично състояние в две болници, а седем от ранените са в сериозно положение.

Заради трагичния инцидент в Уокиша бе задържан един човек, след като местен полицай откри огън в опит да спре превозното средство.

Двама представители на правоохранителните органи, пожелали анонимност, идентифицираха мъжа като 39-годишния Даръл Брукс. От съдебния архив, достъпен онлайн, се вижда, че срещу лице с името Даръл Брукс, на 39 години, има две наказателни дела в окръг Милуоки. По едното дело, заведено на 5 ноември, той е обвинен в оказване на съпротива на полицай, убийство по непредпазливост, буйство, нарушаване на условията на гаранция, побой. Съдебните документи показват, че в петък му е била определена гаранция от 1000 долара. По другото дело, заведено през юли 2020 г., Брукс е обвинен в безразсъдно застрашаване на други лица и незаконно притежание на оръжие.

Началникът на полицията в Уокиша Дан Томпсън не съобщи подробности за задържаното лице или за възможните мотиви, които са го подтикнали да действа така.

Случилото се е било заснето от градски камери за наблюдение и от мобилните телефони на зрители на парада. На едно видео се вижда моментът, когато колата връхлита загражденията и се чува звук от няколко изстрела. Друго видео показва момиченце, което танцува на улицата, когато автомобилът ускорява, само на няколко метра от него, преди да се забие в участниците в парада на няколкостотин метра по-нататък. Има и видео, на което се виждат танцьори с помпони, които оказват помощ на момиче, лежащо на уличното платно.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар