Полиция и НАП влязоха в „Автомагистрали“ – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Главна дирекция „Национална полиция“ и НАП извършват проверка в сградата на „Автомагистрали“ ЕАД, съобщава БНР. При акцията се изземват документи, проверяват се компютърни конфигурации. Тепърва предстои да бъдат викани служители на разпит, ако това е необходимо, добавя Националното радио. 

Проверките в дружеството продължават вече 6 месеца и не са от днес, обявиха от ръководството на „Автомагистрали“ в коментар, излъчен от Нова тв. Разликата сега била, че проверката се прави на място, снимат се документи, разпитват се служители, проверява се дейността на компанията за години назад. От „Автомагистрали“ припомнят, че проверки е имало и от ДАНС, и от прокуратурата.Ден по-рано МВР пусна дрон, за да търси и доказва евентуални престъпления при строежа на магистрала „Хемус“. Полицията демонстрира и рекламира действията си, като дори покани екипи на медиите, които да ги заснемат. Отделно от това пусна и няколко видеоклипа на сайта си.


Ангажирали сме сериозен ресурс от служители на ГДНП и ОДМВР-Ловеч за ускорена проверка на строителството на АМ „Хемус“, обяви в сряда главен комисар Станимир Станев, директор на националната полиция. Проверката основно се извършва от националната полиция, а част от нея  – в участъка на лот 4 и 5 от автомагистрала „Хемус“ , е възложена и на служители от ОДМВР-Ловеч. 

Тогава стана ясно и, че се проверяват в детайли договорите, включително  собствеността на терените, отчужденията, разрешението за строеж, наличието на наеми за техника и доставка на материали.

Само преди дни, служебният вицепремиер и вътрешен министър Бойко Рашков даде да се разбере, че се очакват разкрития за престъпления, свързани със строежите на пътища. „Сега има данни за престъпления, които миришат на асфалт“, каза още той и допълни, че  прокуратурата и там нищо не е предприела, защото би засегнала интересите на бившите властимащи. „Един известен и велик, може би, жилав пътностроител от началото на годината до настоящия момент е превел 21 млн. лв. в ОАЕ“, каза Рашков, без да назове бизнесмена, нито да отговори дали става дума за средства от печалби или за мръсни пари. Каза обаче, че това не е единичен случай. По думите на министъра и за този случай в близките дни обществото ще се запознае с фактологията.

Източник: inews.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар