Полиция и прокуратура взеха на прицел Синдел, престъпността е ежедневие там

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Полиция и прокуратура взеха на прицел варненското село Синдел. Селото, заедно с Галиче, е с най-много престъпници на глава от населението.


Екшън в Синдел: Нападнаха полицаи с камъни и дървета

Жителите на село Синдел казват, че престъпността там е ежедневие. Преди две седмици дори двама полицаи пострадаха, след като бяха нападнати с железа и камъни при опит за арест. На мястото вече са представители на МВР и прокуратурата, предаде bTV.

“Населеното място се обслужва от четирима полицейски служители, които са със седалище в Аврен. Предстои изграждането на полицейска приемна в център на село Синдел, за да можем да осигурим постоянно полицейско присъствие”, заяви комисар Даниел Пашов – директор на полицията във Варна.

По думите му всеки ден автопатрули извършват проверки. Тази сутрин лице не е спряло на стоп палка на полицаите, по- късно автомобилът е намарен с включен двигател в съседно село, а за шофьора е установено, че е с отнето свидетелство. Акциите срещу битовата престъпност ще продължат, увери комисар Даниел Пашов.

“Всеки ден става някакъв проблем. Преди седмица започна ремонтът на сградата на кметството – събраха се ромски клан, набиха работниците, после работниците работиха с бодигард”, обясни и кметът на Синдел Пламен Лазаров в “Тази сутрин”.

“Всеки ден става някакво престъпление, кара се без книжки. Според мен проблемът може да се оправи само с видеонаблюдение и постоянно полицейско присъствие”, смята той.

Хората в селото казват, че живеят неспокойно. Постоянно вечер се палят огньове на място, на което се разглобяват автомобили. Според кмета на селото след последната акция на полицията има промяна и нещата се подобряват.

От Окръжна прокуратура – Варна съобщиха, че са провели множество специализирани полицейски операция в с. Синдел под нейно ръководството през 2020 година. Селото, заедно с Галиче са най-опасните места у нас, с най-много престъпници от глава на населението.

Акциите са били срещу битовата престъпност и престъпленията по транспорта, както и издирване на лица, срещу които се водят по две или повече досъдебни производства или са обявени на общодържавно издирване.

В резултат от действията на прокуратура и полиция са установени и задържани три лица, обявени за издирване, като едно от тях е 77 – годишен чужд гражданин, обявен за издирване от Интерпол с червен бюлетин. Активно се наблюдават 12 лица от криминалния контингент, които влияят с противоправното си поведение върху криминогенната обстановка в района. Не спира работата с криминално проявените, срещу които се водят по две или повече досъдебни производства, заявават още от прокуратурата.

Към настоящия момент на трите входно-изходни точки в с. Синдел са монтирани камери за видеонаблюдение, които се използват при нужда от полицейските служители. Общината предвижда да бъдат монтирани още 10 камери, които да обхващат проблемните места в селото.

Статистиката на регистрираните престъпления сочи, че голяма част от тях са за управление на нерегестрирани или дерегистрирани автомобили и управление на МПС от неправоспособни водачи. Много малко са регистрираните чисто криминални престъпления като кражби, грабежи и други, сочат още данните на прокуратурата.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар