Половината от българите все още използват мобилния си телефон само за разговори

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

51% от запитаните българи в проучване на Галъп Интернешънъл от 2016/2017 г. посочват, че все още използват мобилния си телефон само за разговори. Тенденцията обаче е този процент да намалява, като в момента други 41 на сто вече използват телефона си и за обажданията, и за мобилен интернет. 

Хората, които не използват мобилен интернет на телефона си, всъщност са намалели от 60% на 51% само за последната година. 10 на сто са тези, които имат SIM карта само с включени мегабайти за мобилен интернет (2% ръст за година). 

Междувременно SMS услугата продължава да залязва сред българските потребители, като едва 3% все още изпращат кратки текстови съобщения по този начин. За сметка на това близо 1/3 от анкетираните (28%) използват приложения като Viber, Messenger и WhatsApp всеки ден. 

36 на сто ежедневно влизат в социалните мрежи през телефоните си, а 33% използват търсачки през тях.

Infografika tendencii

Само 2% гледат телевизия през телефона си, показва проучването, което обаче изглежда не включва други услуги с видео съдържание – YouTube, HBO Go, Netflix и т.н. 

Все повече мобилният телефон се използва за онлайн пазаруване – 25% сега спрямо 15% година по-рано. 

Infografika tendencii 1

Данните по-горе са от регулярни проучвания на Галъп Интернешънъл с национално представителна извадка за населението на възраст 15 и повече години по поръчка на VIVACOM с период на провеждане юли 2016 до юли 2017 година.

Не е малко вероятно обаче към началото на 2018 г. нещата вече да са по-различни и мобилният интернет да е превзел още по-голяма част от мобилните телефони на българите. 

Източник: nixanbal.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар