Половината от жителите на Германия се противопоставят на доставката на тежки оръжия за Украйна

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Половината от жителите на Германия се противопоставят на доставката на тежки оръжия за Украйна, 43% от анкетираните се изказаха в полза на подобна стъпка.

Това съобщи вестник Bild, позовавайки се на резултатите от проучване на INSA.

Германският канцлер Олаф Шолц беше подложен на натиск поради нежеланието си да доставя тежки оръжия директно на Украйна. В интервю за списание Der Spiegel, той каза, че ще направи всичко, за да предотврати НАТО да стане страна в конфликта и да започне световна война. В същото време Берлин по-рано доставяше на Киев зенитни системи и противотанкови оръжия.

Германското правителство подготвя доставки на съветски танкове Т-72 за Украйна през Словения на базата на т.нар. кръгов обмен. Сделката включва предоставянето на Словения от запасите на нейните въоръжени сили на танкове в Киев, а Германия се задължава да ги замени с немски бойни машини на пехотата (БМП) Marder и бронетранспортьори Fuchs. Берлин смята, че украинците не трябва да бъдат обучавани да използват съветските Т-72, ​​тъй като те вече са на въоръжение в страната. Както отбелязват източници на DPA, Словения изисква не само Marder и Fuchs, но и модерни танкове Leopard 2, бронетранспортьори Boxer и Puma като компенсация.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар