Карлово

Положението в Карлово става все по-апокалиптично

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Положението в Карлово става все по-апокалиптично. Дъждът спря малко преди 21 часа снощи, но всички улици в източната част между улиците „Теофан Райнов“ и „Меден дол“ са под вода и има много отнесени настилки.

Мазето и партерният етаж на Гимназията по жп транспорт са наводнени. Учителите, които бяха блокирани вътре, са евакуирани. Гледката в двора на училището и около него е потресаваща. На място започнаха да пристигат учители и бивши ученици. Десетки доброволци искат да се включат в разчистването, каза директорът Стефан Филчев.

Ресорният министър се е обадил два пъти на директора, за да го увери, че ще има държавна подкрепа, тъй като училището е държавно, а не общинско.

Кризисният щаб в Община Карлово премина в непрекъснат режим. На място са тримата зам.-кмета, секретарят на местната власт, шефовете на пожарна, полиция и други. Местната власт е подала сигнал до Областна администрация Пловдив, в който се казва, че количеството дъжд превишава в пъти месечните валежи и е невъзможно да бъде поето от коритото на стара река, на деретата и междуприемните шахти.

Има денонощен телефон, на който гражданите могат да подават сигнали за щетите от наводнението. Той е 0896/686-704.

Доброволци започнаха да разчистват двора на наводненото училище в Карлово

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran


Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар